Роберт Бакевич, оглавил националистическото шествие в Деня на Независимостта в Полша,

...
Роберт Бакевич, оглавил националистическото шествие в Деня на Независимостта в Полша,
Коментари Харесай

Нова партия в Полша иска излизане от ЕС

Роберт Бакевич, оглавил националистическото шествие в Деня на Независимостта в Полша, разгласи основаването на нова политическа партия с национално-католически корени. Сред основните цели на новата формация са напускане на ЕС, наложителна военна работа, патриотично образование, по-лесен достъп до оръжие и отвод от екологичната и миграционната политика на 27-членния блок.

 
Европейският Съюз е тежест, неперспективна организация. Тежест за стопанската система ни. Малкият и междинен бизнес, финансовият сектор ще изгубят от това. Културата е изцяло унищожена. Идеите за договори ясно демонстрират, че страна като Полша субективно няма да съществува. 
Роберт Бакевич, водач на партия ‘’Независимост’’

Подкрепата към Европейският Съюз в Полша бележи спад. Близо 20% от поляците поддържат излизане от Европейски Съюз. Експерти смятат, че това е резултат от скорошните диспути за вноса на украинско зърно, само че и като последица от политиките на предишното консервативно държавно управление на  " Право и правдивост ".

 
През последните осем години в Полша зачестяват антиевропейските разкази. Правителството използваше тези разкази, с цел да оправдае своите неуспехи. В осведомителното пространство навлиза и терминът  " Ползит ". 
Мая Мазуркевич, анализатор от Alliance4Europe

Миналата година полският народ избра ясно проевропейско правителство. И след изборите поддръжката за Доналд Туск нарасна.

 
Философията на държавното управление на Доналд Туск е да дефинира ясно своите упования от Европейската общественост. Който днес си задава въпроса дали би трябвало да напуснем Европейски Съюз, би трябвало да си зададе друг въпрос: Къде бихме били по време на войната в Украйна, в случай че Полша не беше част от Европейски Съюз и НАТО? 
Магдалена Собковяк-Чарнечка, заместител държавен секретар по европейските въпроси

Магдалена Ходовник, Euronews, Варшава: Предстоящите локални избори на 7 април ще покажат накъде желаят да вървят поляците - към евроскептиците или към еврофилите. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР